“ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΛΟΓΩΝ ΜΑΣ” ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΒΕΡΓΗ ΣΤΟΝ ΕΣΠΙ

 

Είμαστε ιδιαίτερα τυχεροί που έχουμε τον Σταύρο Βεργή μαζί μας ως εθελοντή στον ΕΣΠΙ, ο οποίος εκπαιδεύει και βοηθάει στην αποκατάσταση των αλόγων μας. Πέρα από αυτό, ο Σταύρος παραδίδει σεμινάρια, ως αναπόσπαστο κομμάτι της υποχρεωτικής κατάρτισης των  εθελοντών μας, στον βασικό χειρισμό των αλόγων. Τα σεμινάρια αυτά μπορούν να  παρακολουθήσουν και όσοι ενδιαφέρονται για να μάθουν τις βασικές αρχές επικοινωνίας με τα άλογα, δίνοντας μια μικρή δωρεά προς τον ΕΣΠΙ.

Λίγα λόγια για τον Σταύρο:
Ο Steve (Σταύρος) γεννήθηκε στην Ελλάδα, αλλά μεγάλωσε στην Αυστραλία όπου άρχισε πριν 36 χρόνια να ασχολείται με τα άλογα. Με μεράκι και πάθος γι’ αυτά κατάφερε να εκπαιδεύει οποιοδήποτε άλογο. Η φιλοσοφία του και η εκπαίδευση πάνω στα άλογα τον έκαναν αμέσως γνωστό. Έχει δουλέψει στην Αυστραλία, Αμερική, Γερμανία, Αγγλία, Ολλανδία και στην Ελλάδα. Επίσης λατρεύει την ελεύθερη ιππασία και την Ιππική Αντοχή (Endurance), όπου έχει πάνω από 100 συμμετοχές στο κύπελλο Αυστραλίας Tom Qulity και ήταν σχεδόν πάντα μέσα στις έξι πρώτες θέσεις. H εμπειρία του στην Ιππική Αντοχή είναι μεγάλη με αποτέλεσμα την εκπαίδευση αλόγων για τον Σεΐχη του Ντουμπάι.
Ο Steve σήμερα ζει στην Ελλάδα για να μας διδάξει και να μας βοηθήσει με της γνώσεις του. Σήμερα ειδικεύεται κυρίως στην εκπαίδευση νέων αλόγων και στο «σπάσιμο» πουλαριών καθώς επίσης και στα προβληματικά άλογα.
Οι τεχνικές του Steve βοήθησαν τους συμμετέχοντες παρόμοιων σεμιναρίων στην Αυστραλία, Αμερική, Γερμανία, Αγγλία, Ολλανδία και στην Ελλάδα, να κατανοήσουν τους τρόπους προσέλκυσης των αλόγων και ειδικότερα των πουλαριών. Προτεραιότητα για τον Steve έχει η ειλικρίνεια και ο σεβασμός απέναντι στο άλογο μας. Η υπομονή και η επιμονή θα πρέπει να είναι στα βασικά χαρακτηριστικά του ιππέα έτσι ώστε να χτιστεί μια υγιείς σχέση μεταξύ ιππέα και αλόγου.Ο Steve προτείνει να κατανοούμε το άλογο και τις αντιδράσεις του έτσι ώστε να μάθουμε την “γλώσσα” των αλόγων.

Τα σεμινάρια διεξάγονται κάθε Δευτέρα και Σάββατο στις 10 το πρωί. Κάθε μάθημα χρεώνεται με 20 ευρώ ως δωρεά προς τον αγώνα του ΕΣΠΙ.
Αν σας ενδιαφέρει να παρακολουθήσετε, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε μέσω τηλεφώνου, e-mail ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.