ΕΛΙΖΑ

Η Ελίζα είναι μια ταλαιπωρημένη ιπποδρομιακή φοράδα που βρέθηκε μια καλοκαιρινή μέρα του Ιούλη, σε έναν παράδρομο της Αττικής οδού. Ηταν πεσμένη στο πλάι του δρόμου, με συμπτώματα θερμοπληξίας και με το πίσω της πόδι πρησμένο. Χωρίς να γνωρίζουμε τίποτα για το ιστορικό της, όπως και για τα περισσότερα άλογα που βρίσκονται στον δρόμο μας, αρχίσαμε τις προσπάθειες καθώς και την παροχή πρώτων βοηθείων με την παρουσία κτηνιάτρου. Ο σκοπός μας ήταν να την σηκώσουμε και να δούμε πώς θα μπορούσαμε να την βοηθήσουμε το συντομότερο δυνατόν, γιατι ο χρόνος μετρούσε αντίστροφα για εκείνη, δεδομενου ότι ο κτηνίατρος διαπίστωσε ότι πέρα από την θερμοπληξία, είχε συμπτώματα κολικού, αφυδάτωσης, εκδορές στα πόδια της και λεμφαγγιείτιδα στο πίσω της πόδι. Μετά από πολύωρη παραμονή μας μαζί της, περιμένοντας και την αστυνομία για τις απαραίτητες νομικές διεργασίες, καταφέραμε να την σηκώσουμε επάνω και να την βάλουμε στο τρείλερ για να μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις του συλλόγου μας.

Με την άφιξη της στον σύλλογο μας, οι προσπάθειες για να κρατηθεί στην ζωή συνεχίστηκαν με επιμονή και ζήλο. Η ζωή της, τις πρώτες μέρες στο σύλλογο ήταν γεμάτες με ορούς και φάρμακα αλλά με την προσπάθεια όλων μας και την δική της κρατήθηκε στη ζωή και έγινε μέρος της καθημερινότητας του συλλόγου μας.

Στο μεταξύ, οσο περνούσε ο καιρός, αρχίσαμε να βλέπουμε την Ελίζα να παίρνει βάρος και να φαίνεται πιο φουσκωμένη. Αφου της έγινε υπέρηχος, με συγκίνηση αλλά και πολύ άγχος, συνειδητοποιήσαμε ότι ήταν έγκυος. Δυστυχώς λόγω των προβλημάτων υγείας της που την ταλαιπωρούν, δεν μπόρεσε να φτάσει εώς το τέλος της εγκυμοσύνης της και αναγκαστήκαμε με την συνδρομή των ιππιάτρων, να την βοηθήσουμε να γεννήσει με τεχνητούς πόνους, ένα μήνα πριν από την την προκαθορισμένη ημερομηνία.

Το μωρό που ήρθε ένα μήνα νωρίτερα, είναι η Ραφαέλλα μας, η οποία στην αρχή δεν μπορούσε να σταθεί μόνη της ούτε και να θηλάσει από την μαμά της και γι αυτόν τον λόγο ολοι οι εθελοντές έμεναν με βάρδιες μαζί με την νεα οικογένεια για βοηθήσουν την μικρή να τραφεί σωστά.

Αν σας ενδιαφέρει να κάνετε αναδοχή στην Ελίζα, παρακαλούμε να συμπληρώσετε την Φόρμα Αναδοχής.

Σας ευχαριστούμε πολύ!