Περιστατικό κακοποίησης στη Κάλυμνο – 7 χρόνια μετά

Έχουν περάσει κιόλας 7 χρόνια από τότε που δεχτήκαμε στον ΕΣΠΙ, από την Κάλυμνο, αυτά τα 7 αγαθά και καταπονημένα ζώα.

Κατάφεραν, κυριολεκτικά, να σωθούν την τελευταία στιγμή. Όλα τους ήταν αδυνατισμένα και υπέφεραν από φρικτούς πόνους στις οπλές τους λόγω σήψης και ενδονυχίτιδας. Προκειμένου να βελτιωθεί η καταστάση τους, χρειαστήκαν, όλα, τουλάχιστον 4-5 ώρες καθημερινής θεραπείας επί 3 ολόκληρους μήνες. Εκείνες τις ημέρες δεν τις ξεχνάς και εύκολα…

Χάσαμε τον Akantho από οξύ κολικό μόνο λίγες μέρες μετά που έφτασαν τα ζώα σε εμάς. Ο Massetos Fun με τη Joyful Marianna υιοθετήθηκαν σύντομα με σκοπό να συνεχίσουν τις θεραπείες στις νέες τους οικογένειες. Η Marianna, άλλη μια κόκκινη φοράδα, υιοθετήθηκε από εθελόντρια μας στην Αχαΐα όπου όμως, περίπου τρία χρόνια μετά, κατέληξε από δάγκωμα φιδιού (!). Η Moraittisa και η Strawberry Duck συνέχισαν τις θεραπείες τους στον ΕΣΠΙ και υιοθετήθηκαν μαζί, μετά από αρκετό διάστημα, σε ένα υπέροχο κτήμα στη Μεσσηνία. Η Majestic Lake, η οποία λόγω της αδυναμίας της και του αφόρητου πόνου στις οπλές της, παραλίγο να μην είχε καταφέρει να κάνει το μεγάλο ταξίδι από την Κάλυμνο, συνέχιζε να μας προβληματίζει με την κατάσταση της υγείας της ακόμα μετά από 5 μήνες θεραπειών. Τελικά το ζωάκι επέζησε και σήμερα λαμβάνει όση αγάπη και φροντίδα δεν είχε λάβει από τότε που γεννήθηκε.

Majestic Lake

Είναι παντελώς αποκαρδιωτικό και ανάρμοστο ο κακοποιητής τους να τιμωρείται μόνο με ποινή φυλάκισης τριών χρόνων με αναστολή, δηλαδή τίποτα (!). Η ποινή αυτή αντιπροσωπεύει την κυριολεκτική απαξίωση από τις αρμόδιες αρχές για τη ζωή αυτών των ζώων. Με την άγνοια των Εισαγγελικών αρχών, την έλλειψη ευθύνης της Αστυνομίας καθώς και με την ανοχή των κτηνιατρικών υπηρεσιών στα περιστατικά κακοποίησης ιπποειδών, δεν θα μπει ποτέ τέλος σε αυτές τις πρακτικές από ανεύθυνους ιδιοκτήτες. Χρειάζεται άμεσα η αυστηρότατη επιβολή κυρώσεων και σημαντικά οικονομικά πρόστιμα για να υπάρξει έστω λίγη σύνεση και βελτίωση της κατάστασης.

#greekhorseprotection #helpushelphorses