ΕΣΤΡΕΛΛΑ

Η Εστρέλλα, είναι η μεγάλη σε ηλικία γαιδουρίτσα που κατέληξε εκτός από το όνομα της, να αποκτήσει και το ολόδικό της τυχερό αστέρι, όταν άνθρωποι που περνούσαν από το σημείο, μας ειδοποίησαν πως την είδαν να περιπλανιέται στην μέση του δρόμου, στην λεωφόρο Καλυβίων στο ύψος του ολυμπιακού χωριού. Η κινητοποίηση μας ήταν άμεση, παρότι ηταν Σάββατο βράδυ, με βροχή και κρύο. Η Εστρέλλα κινδύνευε άμεσα και μαζί της και οι διερχόμενοι οδηγοί που θα μπορούσαν πολύ εύκολα να μην την διακρίνουν λόγω του μικρού της μεγέθους και του μαύρου χρώματός της. Οι άνθρωποι που την εντόπισαν, με δική τους εξαιρετική πρωτοβουλία χρησιμοποίησαν ένα σεντόνι για να την απομακρύνουν από το δρόμο, κάλεσαν το 100, και βαζοντας τις υποχρεώσεις τους στην άκρη παρέμειναν μαζί της έως ότου φτάσουμε στο σημείο. Συγχρόνως είχε ειδοποιηθεί και εθελοντής του ΕΣΠΙ που μπόρεσε να ερθει με ειδικο τρειλερ για την ασφαλή φόρτωση ιπποειδών για να την μεταφέρει στις εγκαταστάσεις μας εφόσον είχαν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες με την αστυνομία.

Άλλη μια ιστορία γραμμένη από την ίδια τη ζωή με πολλή αγωνία και φόβο για το τι θα αντικρύζαμε όταν θα φτάναμε εκει. Ευτυχώς το τέλος απεδείχθει αίσιο για την εξαιρετικα αδυνατισμένη και ταλαιπωρημένη γαιδουρίτσα που την περιμένει μια μακρά περίοδος ξεκούρασης και ανάρρωσης στον ΕΣΠΙ. Η όρασή της είναι πολύ περιορισμένη γιατι τα 35 χρόνια ζωής της, βαραίνουν πάνω και μέσα στο μικρό της σώμα. Η γιαγιά μας εξετάσθηκε από τον οδοντίατρο μας Κο Τουλουπάκη, όπου και διεπιστώθη ότι δεν είχε πλεον πίσω δόντια, γεγονός που οδήγησε σταδιακά και σε αυτήν την απώλεια βάρους.

Πλέον, με τα εναπομείναντα δόντια στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, με περιποιημένες οπλές και με ειδικη τροφή, θα προσπαθήσουμε να της χαρίσουμε όσο το δυνατόν πιο όμορφες και ξέγνοιαστες στιγμές μακριά από τις κινδύνους και την ανθρώπινη αδιαφορία. Σας ευχαριστούμε πάντοτε από καρδιάς για την υποστήριξή σας. Μας δίνετε κουράγιο να προχωράμε μέρα με την μέρα πιο δυνατοί.

Ενημέρωση: Ήταν μια ειλικρινά θλιβερή μέρα όταν το αγαπημένο μας “γεροντάκι”  έκατσε κάτω και δεν μπόρεσε να ξανασηκωθεί… είμαστε σίγουροι ότι έχει πάει να συναντήσει όλα τα προηγούμενα αγαπημένα μας ζώα, στον παράδεισο που θα πρέπει να βρίσκονται.