ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Εδώ δίπλα μας, στο Κορωπί, ούτε πέντε λεπτά από το κέντρο. Δεμένος στη σαπισμένη καρότσα αγροτικού, με δύο μέτρα σχοινί. Στο έλεος του ήλιου και της βροχής με εξαίρεση τις ώρες που η στέγη έριχνε στο πλάι τη σκιά της. Για φαγητό πεταμένες μελιτζάνες, χώματα με κοπριές, ίχνη από σπόρους σιταριού…
Μικροσκοπικός, κοκαλιασμένος, εξαθλιωμένος. Ο γαϊδαράκος αυτός φορτώθηκε κάποτε από τη Μάνη σε αγροτικό, για να έρθει δώρο στα εγγόνια. Το σχέδιο δεν ευδοκίμησε και ο δύστυχος έμεινε μόνιμα δεμένος στη παλιά καρότσα. 
Θα πέθαινε αυτό είναι σίγουρο. Ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης δεν μπήκε στο κόπο να μάθει τι ανάγκες έχει. Θυμόταν σαν παιδί τα άλογα και τα γαϊδούρια να βόσκουν στα γύρω χωράφια, αλλά του φάνηκε ότι είναι ίδιο να δέσει το ζώο στη καρότσα και να πετάει ότι περισσεύει από τα κηπευτικά (που είναι όλα ακατάλληλα). 
Η επιχείρηση διάσωσης ευτυχώς ήταν γρήγορη και με καλό συντονισμό, μαζί με τη πολύτιμη βοήθεια της Γαιδουροχώρας.
Εχει περάσει αρκετός καιρός τώρα και η υγεία του Κυριάκου έχει αποκατασταθεί. Τώρα ευχόμαστε να βρει μια υπεύθυνη οικογένεια που θα τον υιοθετήσει και θα του προσφέρει μια ευτυχισμένη και ασφαλή ζωή. 

Αν σας ενδιαφέρει να υιοθετήσετε τον Κυριάκο, παρακαλούμε να κατεβάσετε την Φόρμα Υιοθεσίας και να μας την στείλετε.
Αν σας ενδιαφέρει να κάνετε αναδοχή τον Κυριάκο, παρακαλούμε να συμπληρώσετε την Φόρμα Αναδοχής.

Ευχαριστούμε πολύ!