ΜΕΛΙΣΣΟΥΛΑ

Πριν από πέντε περίπου χρόνια, κάποιος επιτήδειος κατάφερε να παγιδεύσει την Μελισσούλα και να την απομακρύνει από την αγέλη της στο βουνό Αίνο της Κεφαλονιάς. Ο ίδιος άνθρωπος που την απομάκρυνε κατάφερε να την εξημερώσει και την είχε στην κατοχή του μαζί με άλλα 2 αρσενικά άλογα (ένα εκ των οποίων, βαρβάτο) τα οποία είχαν σχηματίσει την δική τους αγέλη και περιπλανιόντουσαν ελεύθερα στους δρόμους του νησιού.

Δυστυχώς για τα ζώα αυτά, δεν άργησε να γίνει ατύχημα και το ένα αρσενικό, βρέθηκε με φρικτά τραύματα στην κοιλιακή χώρα τα οποία δεν άφηναν κανένα περιθώριο για άλλη ενέργεια πέρα από ευθανασία.

Ο τοπικός σύλλογος με επικεφαλή τον Κο Χρήστο Μινέτο ζήτησε βοήθεια από την κτηνιατρική υπηρεσία για την ευθανασία του ζώου αλλά δεν μπόρεσε να το βοηθήσει γιατι δεν διέθετε την κατάλληλη ουσία. Βοήθεια ζητήθηκε και από την αστυνομία, για να χρησιμοποιήσουν όπλο με κατάλληλο τρόπο για να μπορέσει να σταματήσει ο βασανισμός του ζώου από τα τραύματά του, αλλά δυστυχώς και εκεί, κανένας δεν θέλησε να πάρει την ευθύνη. Με τραγικό αποτέλεσμα, το ζώο να πεθάνει μόνο και αβοήθητο μέσα σε φριχτούς πόνους…

Την επόμενη κιόλας μέρα, έγινε καταγγελία στην αστυνομία και διατάχθηκε άμεση απομάκρυνση των ζώων από τον ανεύθυνο ιδιοκτήτη τους με διαδικασία αυτοφώρου, οπότε τα ζώα μεταφέρθηκαν στην Αθήνα και υιοθετήθηκαν απευθείας από μια οικογένεια.

Δεδομένου ότι ένα αρσενικό της μικρής τους αγέλης ήταν αστείρωτο, υποψιαζόμασταν ότι η μικρή Μελισσούλα, μπορεί να ήταν έγκυος, κάτι που επιβεβαιώθηκε προς το τέλος της εγκυμοσύνης της με τον ερχομό του μικρού Ηρακλή ! Τώρα, η Μελισσούλα είναι 6 ετών και υγιέστατη και ζεί στους στάβλους μας στο Μαρκόπουλο μαζί με τον μικρό της, Ηρακλή που έφτασε αισίως τα 4.

Ενημέρωση : Η Μελισσούλα βρήκε ελπίζουμε τη παντοτινή της οικογένεια στη Πελοπόννησο και τους ευχόμαστε να περάσουν πολλές χαρούμενες στιγμές μαζί.

Melissoula YouTube play