ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΟΠΛΗΣ ΧΩΡΙΣ ΠΕΤΑΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΒΟΥΤΣΑ

Τα τελευταία χρόνια όλο και πιο συχνά, βλέπουμε με χαρά οτι υπάρχει η τάση για επιστροφή σε πιο φυσικές μεθόδους σε ο,τι έχει να κάνει με τα άλογα και την φροντίδα τους. Είναι μια ελπιδοφόρα εξέλιξη γιατί αφήνουμε το σώμα τους να καταλάβει τις διαφορές στο περιβάλλον και να προσαρμοστεί με τον πιο κατάλληλο τρόπο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού είναι η τάση της γυμνιποδικής, δηλαδή η αφαίρεση των πετάλων από τα πόδια τους και ο κατάλληλος εξονυχισμός τους με σκοπό να μεγαλώσει η οπλή με φυσικό τρόπο. Με την έκθεση και την επαφή της οπλής σε διάφορα εδάφη, καταφέρνουμε να σκληρύνουν και να έχουν μεγαλύτερη ικανότητα αίσθησης καθώς και καλύτερο βηματισμό. Πέρα από τα θετικά αποτελέσματα στην υγεία των άκρων των ιπποειδών, έχει διαπιστωθεί καλύτερη επίδοση σε αγωνίσματα καθώς και στην ελεύθερη ιππασία, μια που τα άλογα έχουν καλύτερη αίσθηση του εδάφους και δεν υπάρχει πλέον το βάρος των πετάλων.

Για όλους αυτούς τους  λόγους, καλέσαμε τον Κο Σταύρο Βουτσά να έρθει να μας μιλήσει για τις οπλές και να συζητήσουμε για διάφορα θέματα που αφορούν την ανατομία τους, παθήσεις καθώς και να λυθούν απορίες που μπορεί να έχετε πάνω στο θέμα! Είναι μια καταπληκτική ευκαιρία για να μάθουμε  νέα πράγματα καθώς και τις νέες τάσεις στην περιποίηση των οπλών για να βοηθήσουμε το άλογο μας να ζήσει μια πιο φυσική ζωή.

Σας περιμένουμε για να παρακολουθήσουμε μαζί το θεωρητικό σεμινάριο που θα διεξαχθεί στους στάβλους μας στο Μαρκόπουλο, το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017, από τις 10:00-17:00.

Το κόστος του σεμιναρίου ανέρχεται στα 20 ευρώ.

Έαν επιθυμείτε δηλώστε σημμετοχή στη σελίδα του σεμιναρίου στο Facebook.

Σας περιμένουμε!