ΦΟΙΒΟΣ

Ο Φοίβος ήταν ένα ελληνικό αλογάκι το οποίο βρέθηκε στη Κόρινθο όταν ήταν μόλις δύο χρόνων. Περιπλανιόταν για μήνες μόνος με ένα επώδυνο κάταγμα στο πίσω του άκρο. Όταν βρέθηκε από εθελοντές του συλλόγου μας, μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις μας για να γίνει εκτίμηση της κατάστασής του. Οι γιατροί μετά την πρώτη εξέταση διαπίστωσαν σπάσιμο στο πίσω του πόδι όπου και τοποθετήθηκε νάρθηκας. Το κόκκαλο όμως δεν μπορούσε να κολλήσει γιατί ήταν πολύ καιρό σπασμένο. Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με δυο μόνο λύσεις. Ευθανασία ή ακρωτηριασμό. Επιλέξαμε τον ακρωτηριασμό αφού μας βεβαίωσαν οι ιππίατροι τις κλινικής του ιπποδρόμου πως αυτό ήταν εφικτό να γίνει….

Τον Απρίλη του 2017 ο Φοίβος, ο αξέχαστος μαχητής μας, το αιώνιο αγόρι του στάβλου και εμψυχωτής μας έφυγε από κοντά μας…
Με την καθοδήγηση αλλά και προτροπή του κτηνιάτρου ό οποίος και δίεγνωσε μη αναστρέψιμες και επώδυνες αλλοιώσεις στο άκρο του, τον βοήθησαμε να φύγει ήρεμος μακριά από τις δοκιμασίες που συνάντησε σ’αυτή τη ζωή μη μπορώντας να ζήσει μια φυσιολογική ζωή όπως του άξιζε και όπως αξίζει φυσικα σε όλα τα ζώα.
Αναμφισβήτητα ήταν μια από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που χρειάστηκε να πάρουμε ως σύλλογος, όμως με γνώμονα πάντα τι εστί ευζωια και πραγματική φιλοζωία πράξαμε ανάλογα.
Σας ευχαριστούμε όλους για την συνεχή συμπαράσταση και την υποστήριξή σας ( που τόσο έχουμε ανάγκη ειδικά τέτοιες στιγμές)…

ΦΟΙΒΟΣ_ Ο Αξέχαστος Μαχητής μας YouTube play