ΠΟΣΟ ΣΥΧΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΤΕ ΤΙΣ ΟΠΛΕΣ ΤΩΝ ΙΠΠΟΕΙΔΩΝ ΣΑΣ; – 5 ΛΟΓΟΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!

Πόσοι από εσάς καθαρίζετε τις οπλές των ιπποειδών σας κάθε μέρα;

Ο καθημερινός καθαρισμός των οπλών είναι απαραίτητος διότι τα ιπποειδή μαζεύουν πολλές βρωμιές και αντικείμενα στα πόδια τους τα οποία μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα αν δεν τα προλάβετε.

1. Αφαίρεση τυχαίων αντικειμένων

Καθώς περπατάνε τα ιπποειδή μαζεύουν διάφορα πράγματα. Οι οπλές τους είναι σαν μαγνήτες για τα πιο άχρηστα και επικίνδυνα αντικείμενα και ουσίες. Δουλειά μας είναι λοιπόν ως ιδιοκτήτες να αφαιρέσουμε αυτά τα πράγματα προτού προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα.

Προφανώς η διατήρηση των χώρων διαβίωσης τους είναι ιδανική, αλλά ένα ιπποειδή μπορεί να βρει μια βελόνα στα άχυρα και στη συνέχεια να το χρησιμοποιήσει για να δημιουργήσει έναν πολύ ‘όμορφο’ λογαριασμό κτηνιάτρου.

Ορίστε κάποια πράγματα τα οποία έχουν βρεθεί στις οπλές ιπποειδών:

  • Οικοδομικά καρφιά
  • Πέτρες
  • Απορρίμματα από σωλήνες PVC
  • Μέταλλο, όλων των μορφών και μεγεθών
  • Καρφιά από πέταλα (ουπς!)
  • Αγκάθια
  • Κομμάτια δέντρων
  • Ελατήρια στρωμάτων
  • Αγκάθια από κάκτους
  • Διάφορα σκουπίδια

Εάν βρείτε κάτι που είναι σφηνωμένο εκεί, βάλτε τα δυνατά σας να το αφαιρέσετε. Εάν φαίνεται να είναι ενσωματωμένο ή έχει τρυπησεί την οπλή, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να καλέσετε τον κτηνίατρό σας ή τον πεταλωτή για καθοδήγηση. Στην περίπτωση που έχει υποστεί διάτρηση στα ευαίσθητα στρώματα της οπλής μπορεί να χρειαστεί αντιβίωση και αντιτετανικό.

2. Εντοπισμός λοιμώξεων

Είναι σίγουρα πολύ πιο εύκολο να ελέγξετε και να θεραπεύσετε κακώσεις παθολογικής φύσεως, μυκητιάσεις κλπ αν τα προλάβετε νωρίς. Ο καθαρισμός των οπλών βοηθάει να εντοπίσετε τυχόν προβλήματα και να τα αντιμετωπίσετε πριν γίνουν επώδυνα για το ζώο και μια δαπανηρή κατάσταση.

3. Εύρεση προβλημάτων

Ένα χαλαρό καρφί στο πέταλο του ιπποειδού σας μπορεί να το επιτρέψει να μετατοπιστεί και να προκαλέσει μώλωπες ή χειρότερα τραυματισμούς. Το ίδιο ισχύει στη περίπτωση σημαντικού ραγίσματος στον τοίχο των οπλών. Θυμηθείτε, όλο το βάρος του αλόγου στέκεται σε αυτές τις οπλές όλη ημέρα, κάθε μέρα. Αυτό είναι πολύ βάρος για την υποστήριξη σε υγιείς οπλές – οποιαδήποτε ζημιά μπορεί γρήγορα να μεγαλώσει.

4. Εκπαίδευση

Το άλογό σας πρέπει να μάθει να σηκώνει τα πόδια του με πρόθυμο τρόπο και να επιτρέπει των καθαρισμό και περιποίησω αυτών χωρίς να ζορίζετε και να το πολεμάει. Ο πεταλωτής και ιππίατρος σας θα το εκτιμήσει άπειρα και εκτός αυτού μπορεί να σώσει την ζωή του ιπποειδού σας. Εάν ποτέ τραυματιστεί η ικανότητα να θεραπεύεται και να φροντίζεται κατάλληλα στη περιοχή μπορεί να σημαίνει τη διαφορά μεταξύ μιας επιτυχημένης ανάκαμψης ή μιας καταστροφής.

5. Δέσιμο με το αλογάκι σας

Την ώρα που αφιερώνετε στο ιπποειδή σας για την φροντίδα των οπλών του είναι και ευκαιρία να δεθείτε και να επικοινωνήσετε καλύτερα. ΄Οπως επίσης μαθαίνετε το πως  δείχνουν κανονικά οι οπλές και τα πόδια του, έτσι ώστε να μπορείτε να εντοπίσετε αλλαγές αμέσως.

Δοκίμασε το! Κάντε τον καθαρισμό των οπλών του μέρος της καθημερινής περιποίησης του. Το άλογό σας, ο πεταλωτής και ιππίατρος σας, για να μην πω και το πορτοφόλι σας, θα σας ευχαριστήσουν γι ‘αυτό!

Προσαρμοσμένη μετάφραση από το horsenetwork.com